Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi Työturvallisuuskortin kurssinjohtajapalvelu avattiin

Työturvallisuuskortin uusi kurssinjohtajapalvelu otettiin käyttöön maanantaina 17.1.2022.

Kuva: Mikael Ahlfors

Aiempi järjestelmä oli ollut käytössä Työturvallisuuskortin
alkuajoista lähtien. Uutta järjestelmää varten kuunneltiin kurssinjohtajia
esimerkiksi järjestämällä infotilaisuuksia ja lähettämällä kysely.
Järjestelmän pilotointiin on osallistunut kurssinjohtajia ja koulutuksen järjestäjiä.

– Uusi järjestelmä sujuvoittaa merkittävästi kurssinjohtajien työtä sekä tuo nykyaikaiset tekniset ratkaisut, kuten sähköiset tentit, osaksi koulutusten järjestämistä, kertoo Työturvallisuuskeskuksen kehittämispäällikkö Tuomas Wuorikoski.

Kurssinjohtajapalvelun avulla hallinnoidaan Työturvallisuuskortti-kursseja. Työturvallisuuskortin on tähän mennessä suorittanut yli 1,5 miljoonaa henkilöä ja keväällä 2022 saavutetaan 2,5 miljoonas korttisuoritus.

– Käyttöönotto on mennyt sujuvasti ja kaikki esille tulleet haasteet on saatu ratkaistua. Yhteydenottoja on tullut paljon ja niihin on pyritty vastaamaan nopeasti, kertoo Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija Jukka-Pekka Jantunen.

Järjestelmän käyttöä varten kurssinjohtajat ovat saaneet opastusvideon ja kirjalliset ohjeet. Tiistaina 18.1. järjestettiin kaksi infotilaisuutta, joihin osallistui yhteensä yli 300 kurssinjohtajaa.

– Keskustelua käytiin runsaasti. Esille ei noussut mitään ylitsepääsemättömiä haasteita. Positiivisena asiana voi mainita myös sen, että saimme runsaasti ideoita järjestelmän jatkokehittämistä varten, sanoo Jantunen.

Infotilaisuuksien tallenne tullaan julkaisemaan lähitulevaisuudessa ja tästä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoa: tyoturvallisuuskortti.fi