Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi sivusto: Kuljetusketjun turvallisuus autoliikenteessä

Tieliikenteessä kuljetusketjun eri työvaiheiden saumaton suunnittelu ja työntekijöiden sujuva yhteistyö varmistaa työturvallisuuden ja parantaa tuottavuutta.

Kuljetusketjun turvallisuus autoliikenteessä -sivusto tarkastelee käytännönläheisesti koko ketjua: kuljetuksen tilaamista, kuljetustilauksen vastaanottamista, lastausta ja noutoa, kuljetusta sekä luovutusta ja purkua.

– Sivustolle on selkeä tarve. Kuljetuksen eri vaiheisiin liittyy paljon ohjeita ja määräyksiä joita on ollut vaikea löytää kootusti mistään. Nyt tehdyllä sivustolla on paljon ajankohtaisia linkkejä ja näin lukijan on helpompaa ja nopeampaa saada häntä kiinnostavasta aiheesta lisätietoa. Sivusto on selkeä ja helppokäyttöinen. Sivustoa tullaan päivittämään aktiivisesti ja se soveltuu hyvin myös opetuskäyttöön, kertoo johtava asiantuntija Petri Verronen Autoliikenteen Työnantajaliitosta.

– Kuljetusketju auttaa selventämään eri toimijoiden roolia ja vastuita sekä parantamaan yhteistä tiedon kulkua, sanoo työsuojelusihteeri Pasi Ritokoski Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:sta.

– Turvallisuus muodostuu hyvästä suunnittelusta ja yhteistyöstä. Turvallisella kuljetusketjulla saavutetaan vähemmän materiaalivahinkoja, tapaturmia, sairauspoissaoloja ja hukattua aikaa, kannustaa Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija Jukka-Pekka Jantunen.

Kuljetusketjun turvallisuus autoliikenteessä -sivusto on toteutettu Työturvallisuuskeskuksen autoliikennealan työalatoimikunnan hanketyönä.

Tutustu uuteen sivustoon: ttk.fi/kuljetusketju

Lisätietoja:
Jukka-Pekka Jantunen, asiantuntija 
Työturvallisuuskeskus
jukka-pekka.jantunen@ttk.fi
puhelin 050 352 5840