Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Perehdytysmateriaalia lehdenjakajille

Uudistetussa Jakajan työturvallisuus -verkkomateriaalissa käydään läpi keskeisiä jakajan työn tapaturmavaaroja ja keinoja niiden ennaltaehkäisyyn. Maksuton materiaali soveltuu perehdyttämisen tueksi ja itsenäiseen opiskeluun.

Lehdenjakajille sattuu vuosittain yli tuhat tapaturmaa, joista lähes puolet on liukastumisia, kompastumisia, kaatumisia ja putoamisia. Seuraavaksi eniten tapaturmia jakajille sattuu taakkoja ja esineitä käsiteltäessä.

Tapaturmataajuutena laskettuna vuonna 2021 jakajille sattui 170 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden, kun kaikkien toimialojen yhteenlaskettu taajuus oli 25,9 ja esimerkiksi rakentamisen 57,7.

Jakajan työturvallisuus -verkkomateriaalissa käydään läpi keskeisiä tapaturmavaaroja ja keinoja niiden ennaltaehkäisyyn. Maksutonta materiaalia voi käyttää jakajien perehdyttämisen tukena, mutta se on hyödyllinen myös pidempään jakajan työtä tehneille.

Materiaali on saatavilla suomen ja englannin kielellä.

Materiaalin on tuottanut Työturvallisuuskeskuksen viestintäalan työalatoimikunta(siirryt toiseen palveluun).

– Toivomme materiaalille mahdollisimman laajaa hyödyntämistä ja otamme mielellämme myös palautetta vastaan, sanoo Työturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Päivi Sarmala.

Lisää aiheesta

Materiaalia englanniksi

Kysymykset, tiedustelut ja palautteet verkkoperehdytysmateriaalista