Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työturvallisuuskeskukselle ja oppilaitoksille uusi yhteistyömuoto – Työsuojelu osaksi ammattitaitoa

Työturvallisuuskeskus tarjoaa ammatillisille oppilaitoksille ja korkeakouluille Työsuojelu osaksi ammattitaitoa -palvelukokonaisuuden, jonka avulla oppilaitos voi vahvistaa opiskelijoidensa ammattitaitoa työturvallisuuden näkökulmasta.

Palvelukokonaisuudessa tarjotaan oppilaitoksille valmis prosessi ja tuki sekä työkalut, joilla vahvistaa opiskelijoiden työsuojeluosaamista.

Noin 20 oppilaitoksen edustajat kokoontuivat Työturvallisuuskeskuksen järjestämään palvelukokonaisuutta esittelevän tilaisuuteen 9.3. Tilaisuudessa kuultiin myös työnantajien näkemyksiä työsuojeluosaamisen merkityksestä työpaikalla.

Erityisasiantuntija Jani-Pekka Leino haastatteli kahta työnantajan edustajaa, turvallisuuspäällikkö Arto Kauppilaa Stevecolta ja henkilöstöjohtaja Merja Soosalua HSY:ltä. Molemmat työnantajan edustajat pitivät niin työntekijän turvallisuusasennetta kuin työturvallisuusosaamistakin tärkeänä osana työntekijän ammattitaitoa. Myös oppilaitosyhteistyöstä on molemmilla työnantajilla pitkä kokemus.

Työturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Sari Akserg esitteli palvelukokonaisuutta ja millaista tukea Työturvallisuuskeskus tarjoaa oppilaitoksille.

Erityisasiantuntija Anssi Kaarnalehto kysyi tilaisuuden osallistujilta, mitä ajatuksia palvelukokonaisuus herättää oppilaitoksen näkökulmasta. Osallistujista moni piti palvelukokonaisuutta kiinnostavana ja tarpeellisena sekä halusi tietää tarkemmin hyödyistä sekä mahdollisista kuluista. Palvelukokonaisuus on oppilaitoksille maksuton.

Tule mukaan tilaisuuksiin, vahvistetaan yhdessä työelämän tulevien ammattilaisten työsuojeluosaamista. Seuraava mahdollisuus tutustua tarkemmin palvelukokonaisuuteen on 27.3. järjestettävä koulutustilaisuus(siirryt toiseen palveluun).

Syksyn tilaisuudet

Myös ensi syksynä on mahdollista tutustua palvelukokonaisuuteen ja aloittaa yhteistyö Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Lisätietoa