Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Kaupan varastotyölle uudet verkkosivut

Työturvallisuuskeskuksen palveluryhmä on tuottanut uuden kattavan verkkoaineiston tukemaan työsuojelutoimintaa, turvallisuusjohtamista ja turvallista työskentelyä kaupan alan varastotyössä. Aineistoa voi hyödyntää opetus- ja perehdyttämismateriaalina työpaikoilla.
(siirryt toiseen palveluun)

Varastotyön perinteisten työympäristöriskien ja tapaturmien torjunnan ohella toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset edellyttävät jatkuvaa ja ennakoivaa osaamisen kehittämistä. Tekoäly ja digitalisaatio vaikuttavat monin tavoin työn tekemisen tapoihin ja kulttuuriin. Haitallisen fyysisen kuormittumisen ehkäisyn lisäksi työpaikoilla tarvitaan aiempaa enemmän ymmärrystä muutosten hallintaan, monikulttuuristen työyhteisöjen johtamiseen ja työntekijöiden työkyvyn yksilölliseen tukemiseen.

Työntekijät on opastettava tekemään työnsä turvallisesti. Esihenkilöille on perehdytettävä heidän vastuunsa ja erityisesti oman vastuualueensa turvalliset työtavat ja toimivat työympäristöratkaisut.  

Aineiston pääaiheet ovat:

Lisätietoa