Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Maailma ja työpaikat muuttuvat – muokkaatko tulevaa vai sopeudutko siihen?

Blogi
Nykypäivä on aina entisajan tulevaisuutta ja seurausta ihmisten valinnoista. Valinnan tekevät ne, jotka ottavat aktiivisen ja oma-aloitteisen roolin. Muille jää rooliksi sopeutua vallitsevaan nykytilaan eli muiden muokkaamaan tulevaisuuteen.
Kuva: Mikael Ahlfors

Työturvallisuuslain mukaan työnantajalla on oltava työsuojelun toimintaohjelma, joka kattaa työpaikan työolojen kehittämistarpeet ja työympäristöön liittyvien tekijöiden vaikutukset. Ratkaisun avaimet ovat käsissämme analysoimalla ja työelämän muutosta työsuojelun yhteistoiminnan ja työturvallisuuden näkökulmasta. Millaisen tulevaisuuden me haluamme luoda työpaikan turvallisuuden ja terveyden sekä työntekijöiden työkyvyn ylläpitämisen osalta?

Työturvallisuuskeskuksen strategiatyön löydöksiä tulevaisuudesta:

Työturvallisuudella on mahdollisuus nousta organisaatioissa entistä strategisemmaksi tekijäksi sekä vastuullisuuden merkityksen kasvun, tuottavuustavoitteiden että kaikkia toimialoja koskevan työvoiman veto- ja pitovoimahaasteiden johdosta. Monesti sanotaan, ettei pienen kannata, koska pieni ei voi pelastaa koko maailmaa. Kuitenkin me voimme vaikuttaa oman työpaikkamme tasolla ja omalla esimerkillämme rohkaista muita. Tehdään siis yhdessä turvallisempi työelämä tulevaisuudessa!

Ilmoittaudu mukaan työturvallisuuden kohtaamispaikoille