Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Tuhat kertaa osaaminen näkyväksi

Uusi tuhatluku käynnistyi Työturvallisuuskeskuksessa toukokuun puolivälissä, jolloin myönnettiin tuhannes työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin liittyvä ”badge” eli osaamis- tai osallistumismerkki.
Hymyilevä ihminen katsoo tietokonetta.
Kuva: Mikael Ahlfors

Toimitusjohtaja Rauno Hanhela totesi vuonna 2019 ensimmäisen merkin julkaisemisen yhteydessä: ”Haluamme korostaa osaamisen merkitystä ja esille tuontia työturvallisuusasioissa”. Vuosien myötä Työturvallisuuskeskuksen myöntämä merkkiperhe on kasvanut: osaamis- ja osallistumismerkkejä on kumpaakin kahdeksan. Uusia merkkejä on suunnitteilla tämänkin vuoden aikana.

Jatkuvan oppimisen tarve työssä ja työpaikalla heijastuu työsuojelun yhteistoimintahenkilöstöltä vaadittaviin tietoihin ja taitoihin. Heidän osaamisensa kehittäminen tulee olla suunnitelmallista, monipuolista ja pitkäjänteistä. Me Työturvallisuuskeskuksessa ajattelemme, että osaamismerkit tukevat tätä tavoitetta ja kannustavat osaamisen kehittämiseen.

Haluaisitko sinäkin olla merkillinen henkilö ja tehdä näkyväksi osaamistasi ja mielenkiinnon kohteitasi työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin liittyen? Yksi mahdollisuus siihen on katsoa Työturvallisuuskeskuksen verkkopalvelussa oleva Kansainvälisen työturvallisuuspäivän tallenne(siirryt toiseen palveluun) ja hakea sen jälkeen tapahtumaan liittyvä osallistumismerkki(siirryt toiseen palveluun).

Osaamis- ja osallistumismerkit ovat digitaalinen ja visuaalinen tapa kertoa omista mielenkiinnon kohteista ja osaamisista. Merkissä on kuvan lisäksi metatietoa, tarkempaa tietoa siitä, millaiseen osaamiseen tai toimintaan merkin saaminen liittyy.

Merkin haltija ratkaisee itse, miten laajasti hän kertoo saamastaan merkistä. Sen voi halutessaan liittää esimerkiksi sähköiseen ansioluetteloon tai portfolioon taikka jakaa sen sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoja