Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Voiko sairauspoissaolon aikana tehdä etätöitä tai lähteä lomamatkalle? Onko työkyvyn arviointiin ja terveystarkastuksiin pakko osallistua?

Työturvallisuuskeskuksen palveluryhmä on yhdessä EK:n ja SAK:n johtavien työterveyslääkäreiden kanssa tuottanut kysymys-vastauspariaineiston liittyen sairauspoissaoloihin ja työkyvyn hallinnan käytäntöihin.
Kuva: Mikael Ahlfors

Ongelmien ehkäisyn kannalta on tärkeää, että työpaikalla on luottamuksellinen ilmapiiri työnantajan ja työntekijöiden välillä. Lisäksi työpaikka ja työterveyshuolto sopivat ja laativat yhteistyössä kirjallisen kuvauksen työkyvyn hallinnan, seurannan ja varhaisen tuen toimintakäytännöistä. Malli käsitellään työsuojelun yhteistoiminnassa. Sairauspoissaolojen hallinta on tärkeä osa tätä varhaisen tuen mallia.

Lisätietoja