Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi pelastusalan toimialasivusto tarjoaa tietoa ja tukea pelastusalan toimijoille

Työturvallisuuskeskuksen kuntien ja hyvinvointialueiden toimialaryhmä on suunnitellut verkkosivuston pelastusalalle. Sivusto tarjoaa tietoa ja ohjeita alan toimijoille, jotka tekevät fyysisesti ja henkisesti kuormittavaa työtä.

Sivusto tarjoaa keinoja muun muassa ergonomiaan, henkiseen työsuojeluun, psyykkiseen suorituskykyyn ja nuorten työntekijöiden turvallisuuteen pelastustoiminnassa. Lisäksi sivusto tarjoaa tietoa tieliikennepelastamisesta, ensihoidon riski- ja turvallisuusuhista sekä ennaltaehkäisevistä toimintamalleista.

– Uusi verkkosivusto tarjoaa pelastusalan toimijoille arvokasta tietoa turvallisuuteen ja terveyteen liittyvistä teemoista, toteaa työryhmän puheenjohtaja Kim Nikula. Työryhmän puheenjohtaja kiittää työryhmän asiantuntijoita ansiokkaasta työstä ja kehottaa pelastus- ja ensihoitoalan toimijoita tutustumaan sisältöön.

Työryhmä järjestää Eväitä pelastusalan työturvallisuuden kehittämiseen -hybriditilaisuuden ma 9.10. klo 18:00-19:30, johon kutsumme pelastusalan ammattilaiset. Tilaisuudessa esittelemme sivuston teemat, joilla voidaan edistää alan ammattilaisten työturvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia. Tilaisuuteen voi osallistua Zoom-yhteydellä tai Työturvallisuuskeskuksen tiloissa Helsingissä.

Pelastustoiminnassa on vuosittain yli 100 000 hälytystehtävää, mikä tarkoittaa keskimäärin 276 hälytystehtävää vuorokaudessa. Pelastustyötä tekee noin 4 000 operatiivista ammattihenkilöstöä sekä lisäksi 14 000 sopimushenkilöä 21 pelastuslaitoksessa ympäri Suomea.

Uutista päivitetty 28.9.2023

Lisätietoa