Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työsuojeluviikko on vaikuttava tapa tehdä hyvä työviikko

Työturvallisuuskeskus starttaa syksyllä 2023 työsuojeluviikkojen sarjan. Työsuojeluviikkojen aikana työpaikka saa tukea oman työsuojeluviikon järjestämiseen ja työsuojeluyhteistyöhön.

Monella työpaikalla mietitään, miten rakennetaan mielekkäitä kohtaamisia omalle henkilöstölle. Työsuojeluviikko tarjoaa avun tähän. Työsuojeluviikon aikana kiinnitetään ihmisten huomio tiettyyn työsuojeluteemaan, ja aktivoidaan ihmisiä osallistumaan ja jakamaan näkemyksiään työturvallisuudesta.

– Työsuojelu on kuin mustekala, jonka lonkerot ulottuvat pitkälle kantajastaan. Työsuojelun vaikutuspiiri ja merkitys saattavat jäädä työpaikalla pimentoon, ellei lonkeroita nosteta parrasvaloihin ja niiden tilaa arvioida aika ajoin. Työsuojeluviikko on vaikuttava tapa tehdä näkyväksi työsuojelua, työsuojelun vastuuhenkilöitä ja täydentää kuvaa työturvallisuuden toimintatavoista ja niiden toimivuudesta, kertoo Työturvallisuuskeskuksen asiakkuus- ja kehitysjohtaja Jarna Savolainen työsuojeluviikkojen tavoitteesta.

– Syyskuun työsuojeluviikko on suunnattu mikroyrityksille. Työturvallisuuskeskus tukee työsuojeluviikon järjestäjää viestintämateriaaleilla, toimintaehdotuksilla ja –ohjeilla. Meillä on maksutonta webinaaritarjontaa, jota voi liittää oman työpaikan työsuojeluviikkoon. Viikoilla on tarjolla myös työpaikkakohtaista neuvontaa, rohkaisee ensimmäisen työsuojeluviikon erityisasiantuntija Anssi Kaarnalehto Työturvallisuuskeskuksesta.

Haluatko sparrausta oman työsuojeluviikon rakentamiseen? Ota yhteyttä, ja autamme rakentamaan juuri sinun työpaikallesi oman viikon.