Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Psykologinen turvallisuus työpaikalla – Työturvallisuuskeskus julkaisee Yhdessä tekemisen käsikirjan

Työturvallisuuskeskus julkaisee uuden Yhdessä tekemisen käsikirjan, joka auttaa rakentamaan psykologisesti turvallisen työpaikan.

Käsikirja tarjoaa menetelmiä ja ohjeita erilaisiin työpaikkatilanteisiin, jotta kaikkien ääni tulee kuuluviin ja yhteisiä asioita voidaan edistää rohkaisevassa ja arvostavassa ilmapiirissä.

Tuottavan ja tuloksellisen työn yksi avaintekijä on psykologinen turvallisuus. Käsikirja sisältää tuttuja tilanteita työpaikalta, kuten perehdyttämisen, työn vaara- ja kuormitustekijöiden tunnistamisen sekä henkilöstökyselyn tulosten käsittelyn.

Käsikirja tarjoaa vinkkejä aloitteleville ja kokeneille esihenkilöille. Menetelmät on luokiteltu valmisteluun ja toteuttamiseen tarvittavan ajan mukaan, joten niiden käyttö on joustavaa ja sovellettavissa erilaisiin tilanteisiin.

– Yhdessä tekemisen käsikirja opastaa erilaisissa tilanteissa. Olitpa aloitteleva tai kokenut esihenkilö, löydät käyttöösi sopivan menetelmän, kannustaa Työturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Seija Moilanen.

Käsikirja on maksuton palvelu työpaikoille ja se on saatavilla osoitteessa ttk.fi/yhdessa-tekemisen-kasikirja(siirryt toiseen palveluun). Käsikirja on käännetty ruotsiksi(siirryt toiseen palveluun) ja englanniksi(siirryt toiseen palveluun), jotta se olisi mahdollisimman monen työpaikan saatavilla.

Työturvallisuuskeskus edistää työturvallisuutta työpaikoilla ja tukee työsuojelun yhteistoimintaa. Tarjoamme työpaikoille koulutusta, tietoa ja kehittämispalveluja sekä ylläpidämme työsuojeluhenkilörekisteriä. Työmarkkinakeskusjärjestöt hallinnoivat Työturvallisuuskeskusta.

Lisätietoja