Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Kiinteistöpalvelualan työsuojeluopas on päivitetty

Työturvallisuuskeskuksen palveluryhmä on päivittänyt Kiinteistöpalvelualan työsuojeluoppaan. Opas tarjoaa alan työpaikoille perustietoa lainsäädännöstä, työsuojelutoiminnasta ja työolojen turvallisuudesta.
Kuva: Shutterstock

Opas on tarkoitettu kiinteistöpalvelualan työpaikkojen ja oppilaitosten käyttöön. Opas on hyödyllinen myös muille kuin kiinteistöalan toimijoille, koska ala integroituu muihin toimialoihin yhteisten työpaikkojen kautta.

Oppaan päivityksestä vastasivat asiantuntijat Kiinteistötyönantajat ry:stä, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:stä ja Työturvallisuuskeskuksesta.

– Olen iloinen, että olemme saaneet päivitettyä monipuolisen työsuojeluoppaan kiinteistöpalvelualan ammattilaisten käyttöön. Turvallisesti johdettu ja tehty työ lisää alan arvostusta ja varmistaa terveelliset ja toimivat asuin-, työ- ja vapaa-ajan tilat ja ympäristöt alan laajalle asiakaskunnalle, sanoo johtava asiantuntija Tiia Brax Kiinteistötyönantajista.

–  Kiinteistöpalvelualan työsuojelu on haasteellista, koska työntekijät saattavat työskennellä yksin ja eri vuorokaudenaikoina. Yritysten työkohteet ovat usein laajoja ja sijaitsevat pääasiassa asiakkaiden tiloissa, mikä tekee oppaasta arvokkaan työkalun niin työntekijöille kuin työnantajillekin, lisää sopimusasiantuntija Jarkko Viitanen Palvelualojen ammattiliitto PAMista.

Syksyn aikana päivitetään myös Työsuojelu kiteytetysti – kiinteistöpalveluala -julkaisu, joka käännetään useammalle kielelle alan tarpeiden mukaan. Kiteytetty julkaisu toimii jatkossa alakohtaisen Työturvallisuuskorttikoulutuksen tukimateriaalina kiinteistöpalvelualalle suunnatuissa koulutuksissa.

Lataa Kiinteistöpalvelualan työsuojeluopas maksutta PDF-muodossa:

Lisätietoja