Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

#Väkivallatontyö-kampanja haastaa julkisen alan työpaikat

Työturvallisuuskeskuksen #väkivallatontyö-somekampanjassa julkisen alan työnantajat haastavat työpaikkoja työväkivallan torjuntaan.

Kampanjavideot löytyvät tunnisteella #väkivallatontyö. Videot on julkaistu Instagramissa, Facebookissa, LinkedInissä ja Twitterissä.

Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho haastaa työnantajat siihen, että saisimme väkivaltaa osoittavat luvut selkeään laskuun.

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve haastaa videolla julkiset organisaatiot keskustelemaan avoimesti työväkivallasta ja luomaan turvallisen kulttuurin, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä.

Psykososiaalisten palveluiden ylihoitaja Kimmo Mustonen Päijät-Sotesta haastaa videolla julkiset organisaatiot raportoimaan työturvallisuuden puutteista.

Turvallisuuspäällikkö ja työsuojelupäällikkö Henri Rikander Tampereen kaupungilta haastaa työpaikat tekemään työn vaarojen arvioinnin laadukkaasti. Työpaikkaväkivallan hallinta lähtee laadukkaasti tehdystä työn vaarojen arvioinnista.

Työnantajahaaste osa Julkisen alan työväkivalta ja sen uhkan hallinta -hanketta. Hankkeessa on mukana Työturvallisuuskeskuksen kuntien ja hyvinvointialueiden toimialaryhmä. Hankkeen tavoitteena on tukea työpaikkoja omaksumaan nollatoleranssi työväkivallan ja sen uhan suhteen kuntien ja hyvinvointialueiden sekä seurakunta-alan työpaikoilla. Hankkeessa tuetaan työpaikkoja saamaan oman työpaikkaväkivallan hallintaprosessinsa kuntoon.

Lue lisää

Lisätietoja