Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusia tarkistuslistoja koneiden ja laitteiden turvallisuuden kartoittamiseen

Teknologia-alojen työalatoimikunta on julkaissut kaksi tarkistuslistaa, jotka auttavat työpaikkoja varmistamaan koneiden ja laitteiden turvallisuuden.

Tarkistuslistat sopivat myös muille aloille vastaavaan tarkoitukseen.

Toinen listoista on tarkoitettu olemassa olevan koneen turvallisuuden tarkasteluun ja toinen uuden, hankittavan koneen tai laitteen hankintaan liittyvien näkökohtien tarkasteluun. Tarkistuslistojen kääntöpuolella on tarkemmat selitykset tarkistettavista asioista.

– Koneiden ja laitteiden hankinnassa kannattaa huomioida niiden koko elinkaari ja turvallinen käyttö kaikissa tilanteissa. Valmistaja huolehtii koneen riskianalyysistä, mutta työpaikalla tulee huolehtia vaarojen tunnistamisesta ja arvioinnista koneen tai laitteen käytössä ja ympäristössä sen koko elinkaaren ajan, muistuttaa Työturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Miia Puukka.

Lataa tarkistuslistat maksutta PDF-muodossa:

Lisätietoja