Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Kevennetään yhdessä kuormitusta

Blogi
Työturvallisuuskeskus järjestää jälleen marraskuussa #KevennäKuormitusta-kampanjan, jonka tavoitteena on psykososiaalisen työkuormituksen keventäminen.
Kuva: Mikael Ahlfors

Vaikka näkökulmana on työn sisältöön, työjärjestelyihin ja työyhteisöön toimintaan liittyvät asiat, monet vinkeistä soveltuvat myös muista tekijöistä kertyvän kuormituksen keventämiseen.

Kerromme 1.11. alkaen arkipäivisin neljän viikon ajan jonkin vinkin, jolla työyhteisö yhdessä tai yksittäinen työntekijä voi vaikuttaa työkuormitukseen – sitä keventävästi. Mukana on sekä kuormituksen lähteitä vähentäviä että voimavaroja, myönteisiä piirteitä ja tekijöitä, vahvistavia asioita. Tänä vuonna painotamme näistä jälkimmäistä.

Viime vuonna #KevennäKuormitusta-vinkit olivat postikorttien muodossa. Mitä on vuorossa tällä kertaa? Se selviää 1.11. aamupäivällä. Ehkä aloituskuva antaa siitä jo vihjeen?

Kampanjamme on tietoisesti vakiintunut marraskuulle, jolloin elämme keskellä pimenevää syyskautta. Mitä pidemmälle marraskuu etenee, sitä todennäköisemmin työrupeamat alkavat hämärässä ja päättyvät hämärässä. Valon vähäisyys saattaa tuntua mielialassa ja vireystilassa. ”Vastaiskuksi” tälle kampanjassa on mukana toivottavasti iloa ja hyvää mieltä tuovia toimintatapoja.

Tuttuun tapaan julkaisemme marraskuun päättyessä Työturvallisuuskeskuksen verkkopalvelussa (ttk.fi) ja YouTube-kanavalla koonnin kaikista keventämisvinkeistä. Koontia ja yksittäisiä vinkkejä voi vapaasti jakaa eteenpäin työpaikoilla ja verkostoissa.

Tule mukaan keventämään työkuormitusta! Poimi työyhteisöösi parhaiten sopivat vinkit Työturvallisuuskeskuksen sosiaalisesta mediasta: facebook, Instagram, LinkedIn, viestipalvelu X ja YouTube.

Kirjoittaja

JK. Vaikka kampanja kestää vain marraskuun ajan, tavoitteena on, että siihen sisältyvät vinkit olisivat käytössä työpaikoilla myöhemminkin. Työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin edistäminen on jatkuvaa työtä ja onnistuu parhaiten yhdessä tekemällä.