Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Hius- ja kauneudenhoitoaloille uusi työsuojelun ja -hyvinvoinnin verkkosivusto

Työturvallisuuskeskuksen palveluryhmä on tuottanut uuden verkkosivuston hius- ja kauneudenhoitoaloille. Sivusto on tarkoitettu alan työnantajille ja työntekijöille, itsenäisille ammatinharjoittajille ja yrittäjille turvallisen ja terveellisen työn sekä hyvinvoinnin edistämiseen. Hius- ja kauneudenhoitoalojen tyypillisimpiä terveys- ja turvallisuusriskejä ovat: ihottumat, hengitysteiden sairaudet, tuki- ja liikuntaelinten oireet ja sairaudet.
(siirryt toiseen palveluun)

Vapaasti ladattavissa oleva aineisto sopii hyvin hyödynnettäväksi turvallisen ja terveellisen työn ja työympäristön suunnittelussa, riskien hallinnassa, perehdytyksen ja koulutuksen sekä henkilökohtaisen hyvinvoinnin edistämisen tukena.  Tarkistuslistoja, ergonomia- ja taukojumppavinkkejä voi tulostaa työpaikan taukotilaan muistuttamaan terveellisistä työtavoista ja palautumisen tärkeydestä.

Aineiston tuottamisessa on ollut mukana laaja asiantuntijaryhmä.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Tutustu uuteen verkkosivustoon: hius-ja-kauneudenhoitoala.ttk.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Turvallisuuden tarkistuslista(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) hius- ja kauneudenhoitoaloille sisältää jäsennellyn luettelon työn ja työympäristön vaarojen tunnistamisessa ja riskien arvioinnissa, sekä perehdyttämisessä esille otettavista asioista.

Kampaamotuotteiden mahdolliset riskitekijät(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -aineistossa on kuvattu alalla käytettävät tuotteet, niiden käyttötarkoitus, tyypillinen koostumus sekä mahdolliset haittavaikutukset.

Hoitolatuotteiden mahdolliset riskitekijät(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -aineistossa on kuvattu alalla käytettävien tuotteiden käyttötarkoitus, ainesosat sekä mahdolliset haittavaikutukset

Lisätietoa