Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työsuojelun perusasiat kuntoon -digituki avattu

Työturvallisuuskeskuksen uusi digituki auttaa ja ohjaa työpaikkaa työsuojelun lakisääteisissä tehtävissä. Palvelu on maksuton. Erityisesti se palvelee pieniä ja keskisuuria työpaikkoja.
Kuva: Mikael Ahlfors

Digitukeen kuuluu Työturvallisuuskeskuksen maksuttomia sovelluksia, kuten Työturvallisuuskartoitus, jonka avulla voidaan muodostaa kuva työsuojelun nykytilasta. Sovelluksia on myös vaarojen tunnistamiseen ja psykososiaalisen työkuormituksen hallintaan. Digitukeen kuuluu myös toimintaohjelmien perusrungot lomakkeina.

Ajanvarauskalenterista voi varata ajan henkilökohtaiselle sparraukselle.

– Meillä oli aivan loistava työsuojeluvaaleihin liittyvä digitukikokeilu vuoden 2023 lopussa. Asiakaspalautteet olivat erittäin positiivisia, ja siksi laajennamme digituen koskemaan koko työsuojelun yhteistyön kenttää, sanoo Työturvallisuuskeskuksen asiakkuus- ja kehitysjohtaja Jarna Savolainen.

Hyvien työvälineiden lisäksi työpaikat saavat ajanvarauksella henkilökohtaista tukea.

– Moni työpaikka etsii omien työsuojeluhaasteiden ratkomiseen asiantuntijan rohkaisua ja varmistusta. Sen vuoksi digituesta voi varata myös henkilökohtaisen neuvonta-ajan Työturvallisuuskeskuksen erityisasiatuntijalta, kertoo Savolainen.