Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi podcast-sarja: Osaksi työyhteisöä 

Osaksi työyhteisöä -podcastissa keskustellaan työyhteisöjen vuorovaikutuksesta monelta eri kantilta. Työturvallisuuskeskuksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mikko Kuivalaisen studiovieraana on lukuisia työelämän asiantuntijoita keskustelemassa vuorovaikutuksen merkityksestä työyhteisössä. 
Kuva: Matleena Korhonen 

Podcastin sisällön ovat suunnitelleet Työturvallisuuskeskuksen teknologia-alojen työalatoimikunta(siirryt toiseen palveluun), Miia Puukka ja Matias Herranen. Tunnusmusiikin on luonut Sauli Holappa ja kuvituksen Matleena Korhonen.

– Kun erilaisilla persoonilla on tilaa olla oma itsensä ja vuorovaikutus toimii, se lisää inklusiivisuutta ja heijastuu koko työyhteisön hyvinvointiin. Yhdessä tekemällä ja toisiltamme oppimalla saavutamme parhaat tulokset, sanoo erityisasiantuntija Miia Puukka Työturvallisuuskeskuksesta.

Podcastin voi kuunnella Työturvallisuuskeskuksen verkkopalvelussa, Spotifyssa ja SoundCloudissa.

Uuden työntekijän odotukset 

Työssäoppiminen on tärkeä osa ammatillista koulutusta. Työssäoppimisesta ja uuden työntekijän odotuksista ovat keskustelemassa opiskelija Sanna Salmela ja lehtori Kirsi Hovikorpi.

Turvallinen vuorovaikutus 

Lare on transhenkilö, joka työskentelee miesvaltaisella alalla. Jaksossa kuullaan Laren tarina. Ennakkokäsityksistä ja turvallisesta vuorovaikutuksesta työpaikalla ovat keskustelemassa johtava asiantuntija Jenni Pitkänen ja asiakkuus- ja kehitysjohtaja Jarna Savolainen.

Vuorovaikutus muutostilanteessa 

Muutoksen keskellä toimiva vuorovaikutus on tärkeää työpaikalla. Muutoksen johtamisesta ovat keskustelemassa työsuojeluvaltuutettu, erityisasiantuntija Miia Puukka ja Anneli Karlstedt. Podcast-äänitys on tehty 2023, jolloin Anneli toimi Nokian monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden vetäjänä. Uudessa työssään Anneli toimii Wärtsilän Sisäisen ja regioonaviestinnän johtajana.

Työpäivän erityiset tarpeet 

Työpäivän aikana meille jokaiselle voi tulla eteen erityisiä tarpeita, joihin on syytä kiinnittää huomiota työpaikalla. Podcastissa ovat keskustelemassa operatiivinen johtaja Ulla Kemppainen ja työsuojeluvaltuutettu Reija Mettovaara.

Kriisin kohdatessa 

Miten työyhteisö toimii kriisin tullessa? Haastavista tilanteista ja kriisivalmiudesta keskustelemassa johtava asiantuntija Markku Rajamäki ja asiakkuus- ja kehitysjohtaja Jarna Savolainen.

Vuorovaikutus monikulttuurisessa työyhteisössä 

Millaisia erilaisia tottumuksia ja käytäntöjä eri kulttuureista tulevilla ihmisillä on? Monikulttuurisen työyhteisön vuorovaikutuksesta ovat keskustelemassa toimitusjohtaja Aicha Manai ja johtava asiantuntija Jenni Pitkänen.

Lisätietoja