Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi julkaisu: Turvallinen liikennöinti puuteollisuudessa

Neljännes kaikista puuteollisuuden työtapaturmista tapahtuu työpaikan liikennöinnissä. Jalankulkijat ovat erityisen haavoittuvassa asemassa. Nämä tapaturmat ovat oire siitä, että tavaroiden ja ihmisten liikkumista ei ole mietitty loppuun asti.

Huolellisella suunnittelulla, selkeillä ohjeilla, laadukkaalla perehdytyksellä, ohjeiden noudattamisella ja valvonnalla voimme ehkäistä tapaturmia ja parantaa työn sujuvuutta.

– Turvallinen liikennöinti puuteollisuudessa -oppaassa käsitellään turvallisuuteen ja työn sujuvuuteen vaikuttavia asioita: miten tunnistaa varaa aiheuttavia työtilanteita, olosuhteita ja työtehtäviä sekä tehdä järkevää liikennesuunnittelua ottamalla huomioon eri osapuolten näkökannat ja valitsevat olosuhteet, kertoo johtava asiantuntija Markku Tolvanen Työturvallisuuskeskuksesta.

Turvallinen liikennöinti puuteollisuudessa -oppaan on julkaissut Työturvallisuuskeskuksen puuteollisuuden työalatoimikunta.

Julkaisun vinkkejä ja liitteitä voi ladata myös erikseen käytettäväksi työpaikalla. Löydät latauslinkit pdf-julkaisun sivulta.

Lisätietoa