Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työilmapiiritulokset tulivat. Kehittämiskohteet ovat selkeät, ja porukan ratkaisuehdotukset on tosi tärkeä koota. Mikä olisi yksinkertainen ja toimiva tapa saada tulokset elämään arjessa?

Aihepiiri: yleismenetelmä, jota voi soveltaa moniin käyttötarkoituksiin

Ajankäyttö: puolesta tunnista tuntiin, vaatii valmistelua

Välineet: pöytiä, fläppipaperia tai kertakäyttöisiä pöytäliinoja, tusseja

Menetelmän kuvaus

Poimi työpaikkaselvitysraportista tai työilmapiirikyselyn tuloksista keskeiset kehittämiskohteet.

Sijoita työskentelytilaan yhtä monta pöytää kuin valitsit kehittämiskohteita. Laita jokaiselle pöydälle fläppipaperi tai kertakäyttöinen pöytäliina. Kirjoita siihen yksi kehittämiskohteista. Jätä jokaiselle pöydälle ainakin yksi tussi.

Jaa osallistujat yhtä moneen pienryhmään kuin kehittämiskohteita on (mielellään 4–5 henkilöä/ryhmä). Pyydä jokaista ryhmää siirtymään yhteen pöytään ja valitsemaan kirjurinsa. Kerro, että jokainen ryhmä kiertää työskentelyn aikana kaikki pöydät, paitsi kirjuri, joka pysyy paikallaan.

Pyydä ryhmiä keskustelemaan pöydällä olevasta kehittämiskohteesta: Mitä voisimme konkreettisesti tehdä, jotta tilanne kehittyisi parempaan suuntaan? Kirjuri kirjoittaa ideat näkyville fläpille tai pöytäliinaan.

Noin 10 minuutin kuluttua siirrytään ryhmänä seuraavaan pöytään, jossa keskustelu jatkuu sen jälkeen, kun kirjuri on ensin lyhyesti kertonut aiemmat toiminta- tai ratkaisuideat.

Kiertämistä jatketaan, kunnes kaikki ryhmät ovat käyneet kaikissa pöydissä.

Lopuksi kirjurit esittelevät kaikille kierrosten aikana esiin tulleet toiminta- tai ratkaisuideat.