Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo työyhteisössä

8,00 (sis. ALV)

Tämän julkaisun tarkoituksena on tukea työpaikkoja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisessä, monimuotoisuuden johtamisessa sekä näihin aiheisiin liittyvien lakisääteisten velvoitteiden toteuttamisessa.

Kuvaus

Julkaisu on suunnattu johdolle, esimiehille, työsuojeluhenkilöstölle, luottamushenkilöille sekä henkilöstön kehittämistehtävissä toimiville.

Monimuotoisuudella tarkoitetaan organisaation henkilöstön, asiakaskunnan ja muiden sidosryhmien moninaisuutta ja moniarvoisuutta. Monimuotoisuuden määritteitä ovat ikä, sukupuoli, vammaisuus, terveydentila, etninen alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto, vakaumus ja seksuaalinen suuntautuminen. Nämä ovat myös lakien määrittelemiä syrjintäperusteita, joiden vuoksi ihmisiä ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan.

Työyhteisössä monimuotoisuuden ulottuvuuksia ovat myös työntekijöiden toisistaan poikkeava koulutus, kokemus, taidot, työnteon tapa, persoonallisuus ja arvot.

Tekijä(t): Kerttuli Harjanne Työturvallisuuskeskus, Timo Höykinpuro Palvelualojen työnantajaliitto ja Finanssialan keskusliitto, Tanja Lehtoranta Ammattiliitto Pro, Tanja Luukkanen Ammattiliitto Pro, Kirsi Mäkinen Apteekkien työnantajaliitto ja Kaupan liitto, Päivi Rauramo Työturvallisuuskeskus, Lotta Savinko Suomen ekonomit, Riikka Sipilä Suomen Ekonomit, Seija Virta Palvelualojen ammattiliitto PAM, Kirsi Yli-Kaitala Työterveyslaitos

Laajuus: 28 s.

Julkaisuvuosi: 2016

ISBN (painettu): 978-951-810-625-1

Tuotenumero: 26118

Lisätiedot

Paino 120 g (gramma)

Tuote maksuttomana PDF-versiona

Painetun version lisäksi tämä tuote on maksutta saatavilla digitaalisena julkaisuna.

Katso julkaisu