Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Kartoita oman työpaikan nykytila, kirjaa ylös kysymykset ja hyödynnä Työturvallisuuskeskuksen asiantuntijaneuvontaa ja chatbottia. Johdatamme sinut askeleen eteenpäin, oikean tiedon, työvälineen tai palvelun luo.

Digituki kesätauolla 1.9. saakka

Työsuojelun digituki on kesätauolla 1.9.2024 saakka. Myös digituen ajanvaraus on suljettu tänä aikana.

Tee Työturvallisuuskartoitus. Käy läpi työturvallisuutta, työterveyttä ja työsuojelua koskevat väittämät, ja selvitä, miten kattavasti työpaikkasi toimii lain hengen mukaan. Lähetä tulosyhteenveto sähköpostiisi, tee johtopäätökset ja opi tärkeimmistä kehityskohteista lisää kattavan linkkilistan avulla.

Hyödynnä Työhyvinvointiarvio- ja Yksilötutka-kyselyitä, joilla saat kokonaiskuvan henkilöstön työhyvinvoinnista.

Työturvallisuusjohtamista helpottaa hyvät työvälineet. Työturvallisuustutka ja Riskien arviointi ja hallinta työpaikalla -arviointilomakkeet auttavat tunnistamaan kaikki työpaikkasi työturvallisuusvaarat ja -kuormitustekijät. Työvälineet ohjaavat kirjaamaan myös toimenpiteet, joilla ylläpidät hyvää työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin tasoa tai parannat tasoa entisestään.

Varmista myös, että esihenkilöillä on toimivat työvälineet huolehtia työntekijöistä. Kuormitusvaaka auttaa keskustelemaan psykososiaalisesta kuormituksesta ja voimavaroista. Tapaturmatutka ohjaa analysoimaan ja ennaltaehkäisemään tapaturmat ja läheltä piti -tilanteet.

Aktiivinen työsuojeluyhteistyö sitouttaa koko henkilöstön toimimaan turvallisesti, hyvinvoivasti ja tuottavasti. Työsuojeluvaltuutetun tuki yhteistyölle on merkittävä. Työsuojelun ennakoivat toimintamallit auttavat onnistumaan.

Työturvallisuuskeskus on apuna ja tukena työpaikkasi työsuojelun ja toimialan erityispiirteiden kysymyksissä. Varaa neuvonta-aika Työturvallisuuskeskuksen asiantuntijalta. Kirjaa varaukseen kysymykset, joihin etsit vastauksia. Näin asiantuntijamme voi valmistautua etukäteen juuri sinun työpaikan tarpeisiin.

Työsuojelun digituki on kesätauolla 1.9.2024 saakka ja tänä aikana myös ajanvaraus on suljettu.

Työturvallisuuskeskuksen asiantuntijaneuvonnasta saat tukea päivittäisten työturvallisuustilanteiden, työsuojelun rakenteiden ja toimintamallien hoitamiseen. Meillä on vinkata hyvät, maksuttomat työvälineet työturvallisuuden ylläpitoon ja laaja alakohtainen tietämys hyvistä käytännöistä.

Työturvallisuuskeskuksen chatbot on tukenasi ajankohdasta riippumatta. Botti ohjaa sinut oikean tiedon ääreen. Botti ohjaa sinut halutessasi päivystäjälle ti-to klo 9-14. Botin löydät sivun oikeasta alareunasta.

Lisätietoja