Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Valmiiksi tehtyä sisältölohkoa (=uudelleenkäytettävää lohkoa) voi helposti käyttää uudelleen sen sijaan, että lähtisi luomaan samaa lohkoa joka kerta alusta alkaen.

Uudelleenkäytettävää lohkoa voi myös helposti muokata yhdessä paikassa sen sijaan, että kävisi muokkaamassa erikseen jokaista sivua, joissa sama lohko on käytössä.

Miten luot uudelleenkäytettävän lohkon?

Kun haluat luoda uudelleenkäytettävän lohkon, aloita luomalla sisällöltään valmis sisältölohko. Alle olen luonut harjoitteluesimerkiksi ”ota yhteyttä (esimerkki)” painikkeen.

Kun olet luonut valmiin sisältölohkon klikkaa lohko aktiiviseksi, ja valitse lohkon yläpuolelle ilmestyvään valikon painikerivin oikeanpuoleisinta linkkiä.

Muokkaa harkiten!

Uudelleenkäyettävän lohkon muokkaaminen vaatii hieman osaamista, joten ole tarkkana!

Muista että:

Muokkaa uudelleenkäytettävää lohkoa näin

Nämä muokkaukset vaikuttavat kaikkiin sivuston kohtiin, missä uudelleenkäytettävää lohkoa on käytetty.

  1. Klikkaa uudelleenkäytettävä lohko aktiiviseksi
  2. Siirrä hiiri lohkon yläpuolelle ilmestyvän valikon päälle, valitse oikeanpuolimmainen kohta valikosta ja suuntaa avautuvassa valikossa kohtaan ”Hallinnoi uudelleenkäytettäviä lohkoja”
  3. Huom! jos avautuva valikko ei tarjoa ”Hallinnoi uudelleenkäytettäviä lohkoja” vaihtoehtoa, klikkaa lohkon yläpuolella olevaa ensimmäistä kohtaa (salmiakkiruutu-ikoni). Uudelleenkäytettäviä lohkoja voi myös muokata editorissa, mutta silloin on vaikeampaa hahmottaa muutosten vaikutus, joten emme suosittele muokkausta suoraan editorissa.
  4. Hallintanäkymässä voi tehdä tarvittavat muokkaukset ja päivittää uudelleenkäytettävä lohko. Tehdyt muutokset tulevat voimaan kaikkiin kohtiin sivustolla, missä uudelleenkäytettävää lohkoa on käytetty.

Jos haluat poistaa tai muokata vain tietyllä sivulla esiintyvää uudelleenkäytettävää lohkoa

  1. Suuntaa kyseiselle sivulle, ja klikkaa lohko sisältöeditorissa aktiiviseksi.
  2. Siirrä hiiri lohkon yläpuolelle ilmestyvän valikon päälle, kohtaan ”muuta tavalliseksi lohkoksi” (toiseksi oikeanpuolimmainen kohta). Sama valinta tarjotaan myös oikeanpuolimmaisesta kohdasta kun klikkaa, jolloin avautuva valikko tarjoaa vaihtoehtoa ”muuta tavalliseksi lohkoksi”
  3. Huom! Muuttaminen tavalliseksi lohkoksi katkaisee yhteyden uudelleenkäytettäväksi määriteltyyn lohkoon, ja muutettu lohko toimii tämän jälkeen täysin itsenäisenä lohkona.
  4. Klikkaa ”muuta tavalliseksi lohkoksi” -> tämän jälkeen voit tehdä haluamasi muutokset tai poistaa lohko, ilman että se vaikuttaa sivuston muihin osiin.

Jos teit vahingossa muutoksia uudelleenkäytettävään lohkoon

a) Poistu sivulta päivittämättä sivua -> muutokset eivät päivity sivulle tai lohkoon

b) Päivitä lohko ja sivu -> käy palauttamassa lohkon sisältö uudelleenkäytettävien lohkojen hallintanäkymässä.