Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Telinetorstai muistuttaa telinetyöskentelyn vaaroista. Päivän avulla halutaan ehkäistä putoamisonnettomuuksia. Aineiston ja teemapäivän ovat laatineet yhteistyössä Rakennusteollisuus RT ry, Rakennusliitto ry, Työturvallisuuskeskus ry ja aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet.

Turvavarttimateriaali

Telineturvallisuuden turvavarttimateriaali on laadittu Telinetorstai-teemapäivän tuki- ja keskusteluaineistoksi työmaille. Aiheina muun muassa: miksi telineistä keskustellaan juuri nyt, millaisia vaaroja telineisiin ja niillä työskentelyyn liittyy sekä mitä voimme tehdä, jotta telineet ja niillä työskentely on turvallista.

Telinetorstain juliste ja tunnus

Lataa ja tulosta Telinetorstain oma juliste ja tunnus Rakennusteollisuus RT:n sivuilta. Julistetta voi printata itse tai digipainossa. Tunnus on tarkoitettu käytettäväksi somessa ja netissä.

Ajankohtaista Telinetorstaista

Työsuojelun vastuualueiden tarkastajat osallistuvat valtakunnallisesti Telinetorstai-teemapäivään 18.4.2024.

Teemapäivän valvonnan tavoitteena on muistuttaa ja tiedottaa telinetöiden pystytyksen ja purkamiseen liittyvistä vaaroista sekä puutteellisten telineiden käytön aiheuttamista vaaroista. Yhteisenä tavoitteena on estää putoamisen, putoavien esineiden ja tarvikkeiden kuin telinerakenteiden pettämisen aiheuttamia työtapaturmia.

Vuonna 2023 rakennusalan työsuojelutarkastajat käsittelivät telineitä noin 1 900 tarkastuksella. Näissä tarkastuksissa joka kolmannella havaittiin telineiden turvallisuudessa puutteita.

– Yksi vaarallisimmista työvaiheista rakennuksilla on korkeiden julkisivutelineiden kasaaminen ja purkaminen. Henkilökohtaisen putoamissuojauksen laiminlyönnit telineiden pystytyksen ja purun aikana ovat työsuojeluviranomaisen näkemyksen mukaan huolestuttava ilmiö. Jokainen putoamistapaturma on estettävissä, kertoo ylitarkastaja Mikko Koivisto.

Telineturvallisuuden nostaminen yhden päivän rakennusalan työsuojeluvalvonnan teemaksi alleviivaa asian tärkeyttä.

Lisätiedot:
Ylitarkastaja Mikko Koivisto, 0295 018 672, mikko.koivisto@avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Julkaisija:
Rakennusteollisuus RT ry, Rakennusliitto ry, Työturvallisuuskeskus ry ja aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet
Julkaisuvuosi:
2024
Toimialat:
Rakennusala
Aiheet:
perehdytys riskien arviointi työturvallisuus työympäristö vaarojen tunnistaminen
Julkaisumuodot:
Tapahtuman aineisto
Kielet:
suomi